Μεγάλη τενιστική επένδυση στην Κύπρο με Παγδατή στο τιμόνι

Μια μεγάλη τενιστική επένδυση πρόκειται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2024 στη Λεμεσό, με τη σφραγίδα του κορυφαίου Κύπριου τενίστα όλων των εποχών.

Η Marcos Bagdhatis Tennis Academy θα ολοκληρωθεί προς τα τέλη της χρονιάς και θα βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του πρώτου πολυθεματικού θέρετρου της Ευρώπης, το City of Dreams Mediterranean.

Οι τενιστικές εγκαταστάσεις θα διαθέτουν 12 γήπεδα τένις, συμπεριλαμβανομένου ενός κεντρικού γηπέδου με δυνατότητα φιλοξενίας διεθνών τουρνουά.

Βασικός μέτοχος της επένδυσης είναι ο Κινέζος, Λόρενς Χο, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Melco Resorts & Entertainment, χαρακτηρίζοντας το έργο ως ένα νέο κεφάλαιο για το City of Dreams Mediterranean.

“Η Ακαδημία Τένις Marcos Baghdatis δεν είναι απλώς οι εγκαταστάσεις – είναι η πραγματοποίηση ενός ονείρου που είχα εδώ και πολύ καιρό. Αυτό το όνειρο δεν έχει να κάνει με το να αφήσω μια κληρονομιά, αλλά με μια βαθιά επιθυμία να εμπνεύσω τη νέα γενιά των φίλων του τένις στην Κύπρο. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον όπου κάθε νέος, έφηβος, ή ενήλικας, να μπορεί να έρθει, όχι μόνο για να μάθει και να βελτιώσει τις ικανότητές του στο τένις, αλλά και για να απολαύσει το ταξίδι, να διασκεδάσει και να γίνει μέρος μιας ευρύτερης κοινότητας τένις” ανέφερε σε μήνυμά του ο Παγδατής.

Από την πλευρά του, ο Λόρενς Χο είπε: “Τα επιτεύγματα του κ. Παγδατή στο γήπεδο έχουν εμπνεύσει πολλούς Κύπριους νέους και αποτελεί προνόμιο να τον έχουμε ως κατευθυντήρια δύναμη για την ανάπτυξη των μελλοντικών ταλέντων του τένις. Μέσω της δημιουργίας μιας ακαδημίας τένις παγκόσμιας κλάσης στο City of Dreams Mediterranean, στοχεύουμε να ενθαρρύνουμε τα παιδιά και τους ενήλικες να ασχοληθούν με το άθλημα. Προσβλέπουμε επίσης στη δημιουργία ενός εξαιρετικού χώρου που θα φιλοξενεί διεθνή τουρνουά και θα ενισχύσει τον αθλητικό τουρισμό στην Κύπρο, προσελκύοντας πιο πολλούς επισκέπτες στο νησί”.

Η ομάδα προπονητών της Ακαδημίας, πέραν του Μάρκου Παγδατή, αποτελείται από έμπειρους επαγγελματίες, συμπεριλαμβανομένης της Καρολίνας Σπερμ-Παγδατή, η οποία είναι πρώην top20 της WTA.

 

Πηγή

Κάντε σύνδεση στο σύστημα